Over Beatrix

Hoe het begon

Al op jonge leeftijd kwam de creativiteit van Beatrix Frederiks duidelijk naar voren. Het was dan ook niet opmerkelijk dat ze diverse opleidingen op dit gebied heeft gevolgd. Zo rondde ze een driejarige opleiding tekenen/kunstgeschiedenis, een tweejarige cursus vrije expressievormen en een meerjarige keramiek-/boetseercursus af. Ze raakte vertrouwd met uiteenlopende materialen, waaronder olieverf, pastel, aquarel, acryl en klei.

Sinds 2001 is Beatrix Frederiks actief als professioneel kunstenares en exposeert zij zowel nationaal als internationaal. Eén van haar grootste prestaties is de voltooiing van zeven grote tulpenschilderijen voor de Wereldtentoonstelling in Aichi, Japan. Deze opdracht kreeg zij van het Ministerie van Economische Zaken. Alle werken werden na de expositie verkocht in Japan. 

Veel van het werk van Beatrix Frederiks hangt in binnen- en buitenland en is privé- of bedrijfsbezit. Haar schilderijen zijn meer dan enkel decoratief en willen een verhaal vertellen en liefde en passie uitstralen. De bloemen op het doek kun je haast ruiken en de vacht van de dieren lijk je bijna te kunnen voelen. Beatrix Frederiks wordt gekenmerkt door haar oog voor detail en betrokkenheid bij haar werken, alsmede bij haar klanten.

“Mijn werk moet u raken als een verliefdheid!”

– Beatrix

Opdrachten

Beatrix Frederiks schildert ook in opdracht van opdrachtgevers. Wil je een opdracht inleveren?